top of page

Par Kristoferu Darbi

Updated: Mar 27



Katru trešdienu pie mums norisinās biljarda amatieru turnīri un katru mēnesi kāds no spēlētājiem iegūst mēneša labākā spēlētāja titulu. Kādam šis laiks ir priekam un atpūtai, kāds turnīrus uztver nopietnāk un šie turnīri ir atspēriena punkts ceļā uz jau augstāka mēroga sacensībām. Janvāra uzvarētājs Kristofers pūlu uztver nopietni, arī pašam mājās ir biljarda galds un viņš trenējas, lai sasniegtu arvien augstākus mērķus. Sarunā ar Kristoferu uzzinājām, kā viņš raugās uz biljarda pasauli, ko tas nozīmē viņa dzīvē un kā vispār nonācis līdz šim sporta veidam. 


Savu biljarda karjeru Kristofers uzsācis jau 8 gadu vecumā, kad sācis spēlēt kopā ar draugu. Drauga vectēvs bijis labs biljarda spēlētājs un trenējis abus draugus. Tomēr drauga ceļi tālāk aizveduši uz Zviedriju un Kristofers uz pāris gadiem pārtraucis spēlēt. Pēc kāda laika draugs atbraucis ciemos un jautājis, kāpēc Kristofers vairs nespēlē. Kristofers stāsta, ka pamanījis, ka draugs spēli gadu laikā nav pametis un viņa spēles līmenis ir tikai audzis, kas arī viņam pašam radījis vēlmi trenēties un uzvarēt spēlē pret draugu. Tā nu Kristofers atsācis gan spēlēt, gan trenēties un, kad pēc diviem gadiem draugs atbraucis ciemos nākošreiz, viņš jau bijis pietiekami labā formā un spēcīgs pretinieks savam draugam. Kristofers trenēties uzsācis klubā “Admiral”. 


Jautāts - kā pūls ir ietekmējis Kristofera dzīvi, viņš atbild vienkārši – pieredze, iespēja sevi parādīt, spēlēt pret spēcīgiem un labiem pretiniekiem. Tas palīdz rast motivāciju trenēties un spēlēt pret vēl spēcīgākiem pretiniekiem. Runājot par spēju koncentrēties, Kristofers atklāj, ka viņa veiksmes atslēga ir spēlēt savā tempā. Viņam patīk spēlēt ātri – tad stress viņu tik ļoti neskarot, kā tad, kad sāk apdomāt katru soli. Kristofers kā piemēru min neseno spēli ar spēcīgo spēlētāju no Lietuvas Žadeiki. Abi spēlējuši līdz četrām uzvarām, sākuma raundu Kristofers zaudējis, tomēr vēlāk sanācis gūt uzvaru – Kristofers stāsta, ka bijis ļoti koncentrējies. Tā spēlējot – savā tempā un savā ātrumā, koncentrējoties uz spēli – Kristoferam stresa tikpat kā nav bijis un izdevies gūt uzvaru.


Kad runājam par to, pie kā būtu jāpiestrādā un kādu padomu viņam dotu viņa paša biljarda kija, Kristofers min atspēles. Viņš stāsta, ka nereti sanāk veikt tādus sitienus, kur nepieciešams atspēlēties un pie tā arī jāpiestrādā. Kristofers atzīst, ja pretinieks ir spēcīgs, viņš pie atspēlēm piedomā vairāk, tomēr atzīst, ka šis ir lauciņš, kur vēl augt un trenēties. Skatoties nākotnē, Kristofera mērķi ir turpināt trenēties un uzkrāt pieredzi spēlēs ar arvien spēcīgākiem pretiniekiem. Runājot par sasniegumiem, Kristofers vēlās sevi pierādīt Baltijas pūla līgā un iekļūt pirmajā trijniekā, pēc tam jau arī iekļūt starp pirmajiem desmit spēlētājiem Eiropas pūla līgā. Tā kā Kristofera motivācija un pats lielākais prieks biljardā ir parādīt labu spēli, pavisam nešaubīgi Kristofers ir ceļā uz savu mērķu sasniegšanu un viņa biljarda karjerā vēl priekšā daudz labu spēļu, spēcīgu pretinieku un protams  uzvaras. Lai izdodas!

165 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page